Айдамин Молібден — хелатне листове мікродобриво для польових та овочевих культур
Концентроване, рідке мікродобриво з молібденом для позакореневої обробки рослин, найбільш чутливих до нестачі цього мінералу: бобові (соя, горох), злакові (пшениця), овочеві культури (буряки, томати, редиска, капуста). Достатня кількість Mo забезпечує оптимальну ступінь засвоєння атмосферного азоту.
Молібден — мінерал, що грає важливу роль в азотно-фосфорному обміні, в процесі дихання і є компонентом багатьох ферментів рослин. Недолік Mo веде до нагромадження нітратів у тканинах, і, як відомо, це може становити небезпеку для організму людини. У зв'язку з недоліком молібдену спостерігається уповільнення росту сільськогосподарських культур, затримка цвітіння, відмирання точок росту, зміни листових пластин за формою (скручуються або приймають форму чаші) і кольору (листки набувають червоно-оранжевий відтінок).
Айдамин Молібден — позакореневе підживлення, яка застосовується при необхідності для швидкої доставки легко засвоюваного мінералу.
Призначення: регулювання азотного обміну, а також — вуглеводного і фосфорного, корекція дихальних функцій і фотосинтезу, нормалізація синтезу хлорофілу і вітамінів.
Склад мікродобрива Айдамин Молібден
Вміст елементів живлення, г/л
Вміст солей і ефірів кислот, г/л
рН
Щільність,
г/см3
Mo
Cu
N
SO4
Сукцинаты (янтарний)
Цитрати (лимонної)
Тартрати (винної)
Оксалати (щавлевої)
Малаты (яблучної)
Аспарагінати (аспарагінової)
Глутаматы (глутамінової)
1,5–2,5
1,05–1,4
40-119
6,2
46-60
3,2
1
60
1
1
1
0,25
0,25
Бета-Индолилуксусная кислота, г/л — 0,0215
Бета-Індолилмасляна кислота, г/л — 0,0215
Хелатні форми металів в добриві утворюють бурштинова, яблучна, аспарагінова, глутамінова, лимонна, щавлева, винна, щавлево-янтарна, щавлево-оцтова, этилендиаминдиянтарная, етилендиамінтетраоцтова та інші кислоти.
Властивості добрива
Стимулює в рослинах фіксацію атмосферного азоту.
Зинтез РНК і ДНК, каротину і вітаміну С.
Підвищує інтенсивність фотосинтезу.
Входить до складу ферментів нитраторедуктазы (молибдофлавопротеина), відновлюють нітрати в аміди та аміни, стимулює синтез з них амінокислот і білка.
Для бобових — покращує кальцієвий обмін. Концентрується в клубеньках бобових, сприяє їх росту, стимулює фіксацію атмосферного азоту бульбочковими бактеріями.
Приготування, порядок внесення і норма Айдамин Молібден
Приготування: Розчин для листового підживлення розводиться в день обробки. Норма розведення: 1:100.
Підгодівля проводиться у відповідності з фазами розвитку.
Обробка — при відсутності яскравого сонця, дощу і вітру. Температура — не нижче +5 проС.
Культура
Фаза застосування
Норма, л/га
Соя
1-2-й тройчастый листок
0,5–1
Цукрові буряки, кукурудза, соняшник, озима пшениця
Для запобігання дефіциту та для забезпечення рослин доступними молібденом — при необхідності
0,5–1
Світова практика застосування
Ріпак, цибуля, часник, картопля
Запобігання дефіциту та для забезпечення рослин доступними молібденом — при необхідності
0,5–1
Горох
Початок бутонізації
0,5–1
Сумісність з добривами та ЗЗР: Айдамин Mo сумісний з більшістю добрив і засобів захисту рослин.
В умовах сполуки з лужними сполуками, застосовувати рН коректори. Також рекомендується провести тест на сумісність препаратів.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Препаративна форма | Розчин |
Концентрована форма добрива | Так |
Вид добрива | Мікродобриво |
Діючі речовини | |
Азот | 4.5 % |
Мідь | 0.6 % |
Молібден | 3.4 % |
Сірка | 0.3 % |
Упаковка | |
Упаковка | Пластикова тара |
Об`єм | 1 л |
Специфікація
Інформація для замовлення
- Ціна: 195 ₴